Soorten therapie

Relatietherapie:( Word niet meer vergoed door verzekeringsmaatschapijen)
Soms zit je relatie vast. Omdat je je ergert aan elkaar. Omdat je twijfelt of je nog wel van die ander houdt. Omdat jullie steeds ruzie maken in plaats van praten. Omdat jij behoefte hebt aan meer intimiteit maar de ander niet.

Of heb je een ander probleem, zit je vast in je hoofd, heb je behoefte aan relativiteit, wil je een luisterend oor? Dat kan bij mij, we gaan er samen uit komen.

Relatietherapie is een effectieve vorm van therapie voor beide partners als de gesprekken niet worden belemmerd door blijvende conflicten en miscommunicatie. 
In een relatie komt het eigen gedrag en dat van de ander vaak het meest scherp in beeld. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de veiligheid en de mooie verwachtingen die de relatie in het begin bieden. Men laat meer van zichzelf zien in een relatie met een partner. 
Relatietherapie biedt de mogelijkheid om te onderzoeken waar het eigen gedrag vandaan komt. Zowel in de manier waarop het nu optreedt als hoe het is ontstaan in het verleden. Ook wordt in relatietherapie vaak zichtbaar hoe beide partners de kwetsbare kanten van elkaar versterken tijdens problemen. Een relatie biedt een onontkoombare reeks van oefenmomenten om uw eigen emoties te leren hanteren en uw gedrag te leren veranderen. 
Relatietherapie leidt niet altijd tot een herstel van de relatie. Maar zeker wanneer er kinderen zijn zal het nodig zijn om een vorm te vinden om verder te gaan met elkaar. 

Een ander voordeel van relatietherapie is dat een relatieprobleem met een vaste partner een uniek moment is om iets over uzelf te leren.

Gezinstherapie: ( Word niet meer vergoed door verzekeringsmaatschapijen)
Ik zie geregeld gezinnen. Dat is bijna altijd vanwege wat ernstiger psychiatrische ziekten of problemen van een familielid. U moet daarbij denken aan schizofrenie, manisch-depressiviteit, borderline problematiek, verslavingen, of symptomen als suïcidaliteit of zelfverwaarlozing. Soms komen er ook goede vrienden of andere behandelaars mee. 
Het doel is om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarmee is de patiënt het beste geholpen. Bovendien helpt het initimi, die worden geraakt door de problematiek, te ontlasten. Daarvoor is het nodig dat iedereen eenzelfde beeld heeft van de problematiek en dat iedereen eenzelfde richting van aanpak en advisering aan de patiënt voorstaat. Een gezinsgesprek onder leiding van een deskundige kan daarbij veel uitmaken.

U bent vergeten een recept te vragen tijdens het laatste consult
Wanneer u onverhoopt in het laatste gesprek bent vergeten voldoende medicatie te vragen kunt u een recept door mij laten faxen naar uw apotheek. Daarvoor moet u mij bellen of e-mail sturen met de naam van de pil, de dosering, het aantal en het faxnummer van uw apotheek.Gemaakt door